Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







21 Mart 2011 Pazartesi

Meyve tüketerek kilo verin

Besinsel içerikleri açısından değerlendirdiğimizdekış aylarında bol bulunan turunçgillerden portakal, geryfurt,mandalina , limon kış aylarının zor koşullarında bağışıklı sistemimizi güçlendirmek için gerekli Cvitamini ve Avitaminin en iyi kaynağıdır. Meyve tüketirken iyi yıkanarak pestisitlerden arındırılmış olamasına , saklama koşullarına , mevsiminde , ekonomik ve çeşitli olmasınadikkat etmek gereklidir. Meyveler her yaş grubu için gerekli temel besin gruplarındandır. Meyveler içerdikleri asit ve şekerden dolayı iştah arttırıcı özellikleriile lezzeti bünyelerinde barındırırlar Günlük beslenme düzeninde sağlıklıdır düşüncesi ile bol tüketilen meyveler bu süren davranış nedeni ile bir süre sonra harcanamayan depolanmış yağ olarak vücutta yerlerini alırlar. Besinsel içerikleri açısından değerlendirdiğimizde mucize renkli besinler veya bir tabaktaki renk cümbüşü olarak tanımlanan butemel besin grubunun 1 porsiyonu ortalama 60-70 kal enerji verir. Ayrıca değişen oranlarda A ,E,C, B2 vitamini , sodyum, potasyum,magnezyum , demir içerirler. Meyveler posa ve bugün yaşamımızdaki önemi araştırmalarla kanıtlanmış fitokimyasallar açısından zengin kaynaklardır. Özellikle iklim şartları ve doğa koşullarına göre ülkemizde bol ve kolay erişilebilir besin grupları arasında yer alır. Ayrıca ekonomik gelişmeler ile ükemizde tropik meyvelereulaşmakta zahmetsiz hal almıştır. Bu kaynaklar mevsim değişikliği ile birlikte ilkbahar ve yaz aylarında karpuz, kavun, çilek, böğürtlen ile yer değiştirmektedir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder