Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







18 Şubat 2014 Salı

HANGİ GIDALAR KARACİĞER YAĞLANMASINA SEBEP OLUYOR BİLİYORMUSUNUZ ?


Karaciğer yağlanması günümüz koşullarında bir çok bireyde ortaya çıkan bir sağlık sorunudur. Karaciğer yağlanması nedenleri arasında ,kilo ve alkol kullanımı dışında alkole bağlı olmayan karaciğer yağlanması da söz konusu olabilmektedir.
1- Kilo artısı
2- Poğaca
3- Beyaz ekmek
4- Pasta
5- Makarna
6- Pirinç pilavı
7- Şekerli içecekler
8- Fazla tüketilen reçel,bal,pekmez
9- Meyve suları
10 -Fast food
11-Cipsler
1- Paketlenmiş ve raf ömrü uzatılmış gıdalar,
2- Alkol

Bu besinler ihtiyaçtan fazla ve dengesiz şekilde tüketildiğinde KARACİĞER YAĞLANMASI sorunu bireylerde her yaş grubunda ortaya çıkabilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder