Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







3 Kasım 2012 Cumartesi

Egzersiziin kilo vermedeki önemi.

   Eğer kilo vermek için ilk defa bir egzersiz programı uygulayacak iseniz mümkünse bir spor eğitmeni ile işe başlayın.Ancak bu imkanınız yok ve bu işi kendi çapınızda başlatıp devam etmek istiyorsanız kardiyo egzersizi olan YÜRÜMEK sizin için en uygun egzersiz olabilir.
    Ancak yapacağınız tüm egzersizlerde aç olmamaya gayret edin.Egzersiz süreniz minumum 45 dk ve orta hızda olmalı.İklim şartlarına uygun olarak ayakkabı ve kıyafetlerinizi seçmeye çalışın.

UNUTMAYIN!!!!!!!!!!!.

Sizin için en iyi egzersiz yaşam tarzı olabilecek ,sağlığınızı veformunuzu koruyacak egzersiz olmalı.



2-EGZERSİZ VE SPOR YAPANLARIN ÇOK PROTEİN TÜKETMESİ GERKİR Mİ ?
Protein ,Latince karşılığı YAŞAYAN VARLIKLAR İÇİN AZOTLU ÖĞE olan besin öğesidir.Büyüme hücrelerin çoğalması,dokuların onarılması için olmazsa olamaz besin öğesidir.1 gr protein 4 kcal enerji verir.Sağlıklı bir yetişkin bireyin protein ihtiyacı 0,8gr/kg civarındadır.Yaş grupleri, sağlık sorunlarına göre değişikliler görülebilir.

Her besin grubu ve öğesinde olduğu gibi aşırıya kaçmamak gerekir..Eğer birey sporcu ise yaptığı spor dallarına göre protein ihtiyacı küçük farklılıklar gösterebilir. EGZERSİZ söz konusu olduğunda bireyler egzersiz veya sporu kilo vermek amacı ile yapacaklar ise kulaktan dolma bilgilerle bazen daha fazla protein tüketme eğiliminde olabilirler .SAĞLIKLI BİREYLERDE alması gereken enerjinin % 15- 20 si protein kaynaklarından gelmeli.Kısa vadede çözüm sağlıyor gibi gözüksede Ancak unutmamak gerekir ihtiyaçtan fazla tüketilen protein üre ,ürik asit vb kan parametrelerinin artmasına ve karaciğer ile böbreklere zarar verebilmektedir.

Diyetinfo
Diyetisyen Şengül Üre

www.diyetinfo.com

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder