.
Kuru bir cildi nemlendirmek için yiyecek ve içecek tüketimine de dikkat etmek gerekiyor.
- Yara iyileştirici özelliği olan çinkodan zengin İstiridye ,hindi,fasulye, kuruyemişler yengeç..., kırmızı et .tüketilmesi önem taşıyor Bol su tüketmek,derinin damarsal dolaşımını artırıyor.
- Cilt nemini arttırmak için karpuz, elma ,portakal, ananas kivi, mandalina mutlaka beslenmenizde yer almalı.
- Sofranızda kereviz, salatalık, kabak , mevsim özellikleri gözetilerek yer almalı
- Omega-3 yağ asidinden zengin beslenme cilt nemini arttırır ve yaşlanma belirtilerini azaltır .Somon,ton alabalık,keten tohumu, avakado,ceviz bitkisel ve hayvansal kaynaklı omega 3 kaynaklarıdır.
- Ceviz Fındık, avakado,koyu yeşil yapraklı sebzeler, keten tohumu ,brokoli,buğday tohumu E vitamini içeren gıdalardır.Bu gıdalar doğal Evitamini kaynakları olmalarının yanı sıra Doğal nemlendirme ve UV koruma etkisine içerdikleri vitaminden dolayı sahiptirler.
- Deri hasarını onarmada yardımcı olan A vitamini içeren gıdalar:.Koyu yeşil yapraklı sebzeler, havuç,tatlı patates,balkabağı, havuç , turp, Elma
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder