Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







8 Temmuz 2013 Pazartesi

.RAMAZANDA İFTAR VE SAHURDA SAĞLIKLI BESLENME

.RAMAZANDA İFTAR VE SAHURDA SAĞLIKLI BESLENME


- iftarla sahur arasında mutlaka birkaç tane

ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışın.

- Yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek iftar, ara öğünler ve

sahur öğününüzü tüketmeye gayret ...edin.

- Bol baharat ve yağ içeren yiyeceklerden uzak durmaya çalışın(sucuk,salam,pastırma,kızartma,mayonez,börek,baklava,

hamur kızartmaları ve diğer hamur işleri))

- Aşırı çay ,kahve,kolalı ve asitli içeceklerden uzak durmayı

alışkanlık haline getirin.

-Sahurda genelde kahvaltılık ve hafif yiyecekleri tercih etmeye

çalışın.(Ağır yağlı yiyecekler, hamur işleri,et yemekleri ve ağır

tatlılardan uzak durmaya gayret edin.) Bunun yanı sıra

sahurdan hemen sonra yatmamaya en az 15 -30 dk sonra

yatmayı alışkanlık haline getirin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder