.RAMAZANDA İFTAR VE SAHURDA SAĞLIKLI BESLENME
- iftarla sahur arasında mutlaka birkaç tane
ara öğün tüketmeyi alışkanlık haline getirmeye çalışın.
- Yavaş yavaş ve iyi çiğneyerek iftar, ara öğünler ve
sahur öğününüzü tüketmeye gayret ...edin.
- Bol baharat ve yağ içeren yiyeceklerden uzak durmaya çalışın(sucuk,salam,pastırma,kızartma,mayonez,börek,baklava,
hamur kızartmaları ve diğer hamur işleri))
- Aşırı çay ,kahve,kolalı ve asitli içeceklerden uzak durmayı
alışkanlık haline getirin.
-Sahurda genelde kahvaltılık ve hafif yiyecekleri tercih etmeye
çalışın.(Ağır yağlı yiyecekler, hamur işleri,et yemekleri ve ağır
tatlılardan uzak durmaya gayret edin.) Bunun yanı sıra
sahurdan hemen sonra yatmamaya en az 15 -30 dk sonra
yatmayı alışkanlık haline getirin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder