Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







5 Temmuz 2013 Cuma

YAZ AYLARI KİLO VERMEK İÇİN FIRSATTIR.




- Yaz aylarının sıcak günleri kendini hissettirdi ve sıcaklarla birlikte terlemelerve beraberinde sıvı kaybı ve halsizlik vb sorunlarnı yoğun yaşıyorsanız yorgunluğunuzun giderilmesi ve düzenli... ,bağırsak hareketlerine sahip olmak isterseniz ara öğün atlamamayı bol su içmeyi ve tüm besin gruplarını yeterince tüketmeyi ihmal etmeyin

- Canınız sürekli tatlı tüketmek isterse hafta da bir veya iki kez sütlü tatlı ( üzerine bir miktar ceviz ve tarcın ilave ederek) veya bitter cikolata küçük miktarlarda gün içinde olmak kaydıyla tüketebilirsiniz.

- Gün içindeki beslenmenizde çeşitli ,dengeli ve ölçülü beslenmeyi ilke haline getirmeye çalışın.

- İçecek olarak su dışında açık çay ,ıhlamur,yeşil çay,1-2 fincan türk kahvesi veya filtre kahve, maximum 1 kutu diyet kola veya 1 şişe soda yı gün içinde tercih edebilirsiniz.

- “Susamadım ki su iceyim” şeklinde söylemde bulunmamaya çalışın. .Çünkü susama hissiniz oluştuğunda vücudunuz cok su kaybetmiştir. Mutlaka bu his oluşmadan su içmeye çalışın.

- Egzersiz fikrine kendinizi alıştırın. Ancak egzersizi 3 saat spor salonlarında gececek zaman olarak algılamayın.Açık havada haftada 3-4 gün yapılacak orta tempolu yürüyüşler yürüyüşler size hareketlilik sağlayacak ve aynı zamanda yağ yakıp kilo vermenize yardımcı olcaktır (Unutmayın ortalama 20-25 dk arasında beden yağ yakmaya başlayacak ve yapmanız gereken 10 dk yürüyüp yürüyüşü bırakmamanızdan)



- Ayrıca egzersiz dışında gün içinde mümkün olduğu kadar hareketli olmaya çalışın



- “Diyet yapıyorum”,”Diyet yapacağım”, “ Çok kiloluyum”,”Asla yemiyorum”,”Yemeyeğim” gibi canınızı sıkan aynaya küsmenize neden olan söylemler yerine SAGLIKLI BESLENMEYE odaklanın.SAĞLIKLI BESLENME yi öğrenerek FORMDA, ZİNDE, SAĞLIKLI olmak sizin elinizde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder