Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







9 Ekim 2013 Çarşamba

KURBAN BAYRAMINDA SAĞLIKLI BESLENİN .

Kurban bayramında et tüketimine dikkat:
  Özelikle hipertansiyon ,yüksek kolesterol ve
diğer kalp damar hastalıkları mide bagırsak
hastalıkları ve yaşlılar çok dikkatli bir şekilde
et tüketimi gerçekleştirmelidir.
    Et ve sakatatlar yüksek kolesterol ve yağ
içerdiğinden yağsız veya az yağlı et tercih
etmeli mümkün olduğunca miktarlarını
sınırlandırmaya çalışmalıdırlar.

   Kurban kesiminde temizliğe dikkat
Kurban bayramında kesim işlemi gerçekleşmeden
önce kesimi yapacak kişinin ve kesim yapılacak
yerin temizliğine çok dikkat etmek gerekir.
  Mikroorganizmalar özellikle e coli
Hayvanların bagırsaklarında bulunur .ve kesim
sonrasında dikkat edilmez ise ete bulaşarak
hastalıklara sebeb olur.
Kurban kesimi yapılacak yerin hijyenine ve
kurban kesimi yapacak kişinin el hijyenine çok
dikkat etmesi gerekir.

    Etleri pişirirken
   Öncelikle kesilen kurban etlerini dolapta
bekleterek tüketmeye gayret edin .
   Tüketeceğiniz eti ızgara ,fırında haşlama sote
veya yağsız kıyma şeklinde tek başına veya sebze
yemekleri ile birlikte ölçülü miktarda tüketebilirsiniz
:kurban bayramının klasiği olan kavurma işlemini
Bol tereyağ veya iç yağından değil hafif su da
yağsız bir et parçasından kendi içindeki az yağla
pişirebilirsiniz.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder