Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







11 Ekim 2013 Cuma

KURBAN BAYRAMINIZ KUTLU OLSUN

Bayramda  dikkat edin: 

1-Günlük 2- 2,5 litre su tüketin
2-Güne mutlaka kahvaltı ile başlayın
3-3 ana  mümkğnse 2-3 ara öğün ara
tüketmeye gayret edin
4-Bayram ziyaretlerinde ikramlarda seçme şansınız
var ise açık çay,1-2 fincan kahveyi içecek olarak
tercih edin.
  Eğer tansiyon probleminiz var ise soda dan uzak durun .
meyve suları yerine açık çay veya ıhlamur veya
bitki çayları tercih edin
5-İkramları bol olan bayram ziyaretleri özellikle tatlı yiyelim
tatlı konuşalım sohbetleri ile devam eder .Özellikle seçicilik
konusundaki becerinizi sergileme zamanı gelmiştir.
6-Kavurma ,ızgara ,köfte derken ister formda kalmak 
adına olsun isterse genel sağlık adına ölçüyü kaçrmamaya
dikkat edin
7-Etleri pişirme şekillerine yanında salata ve sebze
tüketmeye hatta yemeklere önce salata ile başlamaya
dikkat edin.
8-Sakatatlardan uzak durun
9-Et yemekleri yanında az yağlı sebzeli bulgur pilavı
veya tam bugday ekmeği az yağlı 1 dilim börek tercih edin
10-Tatlılar hamur işleri meyve suları meyve suları devreye
girince azalan kalsiyumun iyi kaynakları olan yogurt ,
ayran,cacık tüketmeyi ihmal etmeyin.
11-Sebze ve meyve tüketimini azaltmayın .Özellikle
yeme alışkanlıkları ve ikramalr ile bozulan bagırsak
hareketlerini düzenlemek için meyveleri kabukları ile tüketin
12-Bayram aynı zamanda 4 günlük tatilide beraberinde
getiriyor.İster bayramınızı evde ister tatilde geçirin
.Egzersiz için bu zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirin
13-Bayramı bir otel merkezlerde tatil amaçlı geçireceksiniz 
açı  büfelerde kontrolü alamaya çalışın


   Unutmayın  ‘’BU HAYAT SİZİN SAĞLIKLI BESLENİN ‘’


Soru:
    Günde 300-400 gr dana eti yersem vücudum zarar görürmü:
100 gr et içerdiği yağ oranına göre 250-300 kcal  enerji içerir .
    Kırmızı et doymuş yağ içeriği açısından zengin bir besin olmak
ile birlikte kaliteli protein B12 ,vit,B6 vit,çinko,manezyum,
konjufe linoeik asit,biyolojik değeri yüksek  demir minerali
açısından zengindir.
Bunun yanı sıra yüksek kolesterol içeriği kalp damar sağlığı
açısından risk oluşturmaktadır.
Yüksek tansiyon ,kilo, diyabet,yüksek kolesterol,ve gut
hastalığı olan bireylerde yüksek miktarda tüketim sorun
oluşturmaktadır
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder