Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







6 Aralık 2013 Cuma

Hamileliğe hazırmısınız ?



* İdeal-sağlıklı vücut ağırlığınıza ulaşın.

Sağlıklı kiloda olmanız hamileliğinizi kolaylaştırır, yaşanabilecek komplikasyon riskini azaltır. Fazla kilonuz varsa veya çok düşük kilodaysanız mutlaka bir beslenme uzmanından yardım alın.

*Her gün folik asit desteği alın.

Folik asidin yeterli alınması doğumsal anomalileri önlemeye yardımcıdır. Yüksek folik asit içeren yiyecekler : koyu yeşil yapraklı sebzeler ve kurubaklagiller. Doktorunuza danışıp folik asit takviyesi kullanabilirsiniz.

* Daha iyi beslenmeye başlayın.

Beslenmenizde çeşitliğe yer verin. Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerini düzenli yapmaya özen gösterin. Sebze, meyve ve tam tahıllı besin tüketiminizi arttırın. Fast food besinleri azaltın. Daha çok su için. Çay, kahve çok içiyorsanız, azaltın. Süt, süt ürünleri ve balık tüketiminizi arttırın.

* Beslenme bilginizi arttırın.

Gebelik döneminde vücudun ihtiyacının arttığı besin öğeleri :
protein, demir, kalsiyum, folik asit, A ve D vitamini. Bu besin öğelerini yüksek miktarda içeren besinleri öğrenip özellikle 6. aydan sonra daha sık tüketin.

* Sağlıksız alışkanlıklarınızı azaltın veya bırakın.

Sigara ve alkol gibi alışkanlıklar bebeğin gelişimini olumsuz etkilediği için gebelikte tamamen bırakılmalıdır.

* Tıbbi hastalıklarınızı kontrol altına alın.

Şeker, tansiyon gibi problemler vücudunuzda oluşan hormonal değişikliklerden dolayı gebelikte şiddetlenebilir. Uzun süredir kontrole gitmediyseniz gebelik öncesi mutlaka dahiliye doktoruna görünün. Sağlıklı beslenme bu tür hastalıkların önlenmesinde ve meydana geldiğinde daha iyi başa çıkmanızda yardımcı olu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder