Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







9 Aralık 2013 Pazartesi

KIŞ MEVSİMİNDE DİRENCİNİZİ YÜKSELTİN

1-Omega 3 yağ asitleri açısından zengin bitkisel ve hayvansal kaynakları yeterince tüketmeye çalışmalıyız. ( balık, balıkyağı, yeşil yapraklı sebzeler, yumurta, ceviz, vb)
2- Her yaş grubunu ihtiyacına göre Kalsiyum kaynakları sofralarınızda yerini almalı (süt, yoğurt,,peynir ve çeşitleri )
3- Yaş gruplarına göre değişse de lif sindirim sistemimizin sağlıklı çalışması açısından oldukça önemlidir.Lif açısından zengin beslenme  kilo yönetimine destek sağlmasının yanı sıra bağırsak sağlığınız bağışıklığınız, kolesterolünüz içinde oldukça önemlidir.Sofralarınızda sebze yemeklerinin yanı sıra  mevsim özelliklerine göre renkli salatalarada yer vermeye çalışın 
4- Antioksidan  , lif ve vitamin içerikleri ile mevsim meyveleri  tezgahlarda yerini almaya başladı.Özellikle Elma, armut, mandalina vb meyveleri ihtiyacınız ölçüsünde  öğünlerinizde tüketin
5- Marul ,maydanoz ,biber, roka tere içerdiği lif , antioksidan ve folik asit ve Cvitaminleri ile  görünür görünmez kahramanlarınız olmaya devam etmeliler.
 6-Sağlıklı şartlarda hazırlanmış katkı ihtiva etmeyen ve mevsim özlliklerini taşıyan yemekler ve  ,kurubaklağiller  mutlaka sofralarınızda bulunsun.

7- Renkli ve çeşitli hazırlanmış tek düze beslenme özellikleri içermeyen beslenme alışkanlıkları için mutlaka sık düzenli ve ölçülü beslenin

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder