
2- Her yaş grubunu ihtiyacına göre Kalsiyum kaynakları
sofralarınızda yerini almalı (süt, yoğurt,,peynir ve çeşitleri )
3- Yaş gruplarına göre değişse de lif sindirim sistemimizin
sağlıklı çalışması açısından oldukça önemlidir.Lif açısından zengin
beslenme kilo yönetimine destek
sağlmasının yanı sıra bağırsak sağlığınız bağışıklığınız, kolesterolünüz içinde
oldukça önemlidir.Sofralarınızda sebze yemeklerinin yanı sıra mevsim özelliklerine göre renkli salatalarada
yer vermeye çalışın
4- Antioksidan , lif
ve vitamin içerikleri ile mevsim meyveleri
tezgahlarda yerini almaya başladı.Özellikle Elma, armut, mandalina vb
meyveleri ihtiyacınız ölçüsünde
öğünlerinizde tüketin
5- Marul ,maydanoz ,biber, roka tere içerdiği lif ,
antioksidan ve folik asit ve Cvitaminleri ile
görünür görünmez kahramanlarınız olmaya devam etmeliler.
6-Sağlıklı şartlarda
hazırlanmış katkı ihtiva etmeyen ve mevsim özlliklerini taşıyan yemekler ve ,kurubaklağiller mutlaka sofralarınızda bulunsun.
7- Renkli ve çeşitli hazırlanmış tek düze beslenme
özellikleri içermeyen beslenme alışkanlıkları için mutlaka sık düzenli ve
ölçülü beslenin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder