Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







15 Nisan 2014 Salı

KİLO VERMEK İÇİN GÜNLÜK SU İHTİYACINIZI UNUTMAYIN .


Bir çoğunuz için su içmek oldukça zordur.Su içmemek için bir çok bahaneler vardır.Bütün gün sokakta olmak ,tuvalet bulamamak, suyun tadını sevmemek,unutmak gibi sayısız bahanemiz var .Hele bir de kış aylarında su içimi o kadar azalıyor ki cildimiz kuruyor bütün vücudumuz kuruyor,ellerimiz çatlıyor. Vücudumuzun bize verdiği mesajlara rağmen biz hala su içmiyoruz .Su yaşamın temeli . SAĞLIKLI YAŞAMSAL FAALİYETLERİN SÜRDÜREBİLMESİ İÇİN İNSAN BEDENİNİN % 50 Sİ SU
Yetişkinlerin gün içinde aldığı çay kahve ve diğer içecekler İLE SU TÜKETTİKLERİNİ DÜŞÜNÜRLER. Ancak içilen bazı içeceklerin diüretik yani vücuttan su atma özellikleri vardır. Su içe alışkanlığınızı kazanabilmek için .alışma masanızda sürahi ,yatağınızın başucunda, arabanızda ,çantanızda bir şişe su bulundurmak size su içmeyi hatırlatarak işinizi kolaylaştırabilir .
Suyun tadını sevmeyenler ise çeşitli tarifler ile tarifler ile suyu lezzetli hale getirerek daha kolay tüketebilir.
Karnfilli- tarçınlı su :10 karanfil + 2 -3 çubuk tarçın
Narenciye karışımlı su : Bir ince dilimlenmiş limon , bir ince dilimlenmiş portakal bir ince dilimlenmiş greyfurt ve 2-3 çubuk tarçın
Tarçınlı elmalı su :Beş adet çubuk tarçın ve bir elma (ince dilimlenmiş ) sürahinizin içine koyup gün içinde tüketebilirsiniz.

Ihlamurlu- naneli su : Dört –beş ıhlamur yaprağı ve 5- 6 yaprak nane 2 ince dilim limon gün içinde tüketeceğiniz suyun içine koyup tüketebilirsiniz.
Armutlu ıhlamurlu zencefilli su : ½ ( ince dilimlenmiş ) armut ve 3-4 ince dilim taze zencefil ve 5-6 yaprak ıhhlamur
3 litre suya malzemeler geceden ilave edilirbir gece bekletilerek sonraki güne aromalı su hazırlanır.

AFİYET OLSUN İLE VÜCUDUNUZ İHTİYACI OLAN SU ARTSIN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder