Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







27 Nisan 2014 Pazar

YAŞLANMAYA KARŞI BEDENİNİZİ SAĞLIKLI BESLENME İLE KORUYUN


1- Mutlaka 2,5 3lt su için
2- Mevsim özelliklerini dikkate alarak Renkli çeşitli ,ölçülü beslenin
3- Her gün 2-3 bardak süt ,yoğurt tüketin
4- Tuzlanmış tuzlu gıdalar özellikle turşu ve salamura gıdalara dikkate edin
5- Elma ,kayısı ,vişne ,kuru erik, armut,siyah üzüm ,portakal,hurma mutlaka tüketin
6- Sızma zeytinyağı sofranız yemek ve salatalara lezzet katmak için mutlaka yerini alsın
7- Tencereleriniz sağlıklı yemekleri pişirmek için ocak başında yerlerini alsın
8- Et, tavuk balık gibi kaliteli protein kaynaklarını sağlık kriterlerine dikkat ederek ihtiyacınız ölçüsünde tüketmeye çalışın
9- Yumurtanın ini önemini unutmadan hafata da en az 1-2 kez tüketmeyi alışkanlık haline getirin
10- Kurubaklagiller yemeklerde çorba ve salatalarınızda mutlaka hafta da 1-2 kez tüketme alışkanlığı edinin
11- Yeşil yapraklılardan oluşmuş salatalara taba ğınızın %50 sinde yer vermeye çalışın.
12- Bütün renkli besinlerin antiaging özelliklerinin farkında olun
13- Öğünlerinizi geçiştirmeyin
14- Yavaş ve iyi çiğneyerek öğünlerinizi tüketin
15- Yemeklerinizi masa başında tüketin
16- Rafine şekerlerden uzak durun
17- Pastane mamüllerine dikkat edin
18- Gülümseyin
19- Hareketli olun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder