A VİTAMİNİ ;Cilt hücrelerini dengeler yeniden yapılanmalarını ve doku onarımını sağlar . Kaynaklar ; Bitkisel ve hayvansal kaynaklı besinlerden elde edilir.Domates ,turunçgiller , havuç, beyaz sarı renkli sebze ve meyveler ,peynir ve yağlı balıklar , süt
B GRUBU VİTAMİNLER ;Dolaşımın düzenlenmesine yardım eder ve stres yönetimi dokunun oksijenlenmesine yardımcı olur.Kaynaklar ; Tahıllar, kurubaklagiller Yumurta ,kuruyemişler ,pirinç ,domates ,brokoli ,havuç
C VİTAMİNİ ; Kolajen üretimini destekler.Kaynakları; Turunçgiller, yeşil biber brokoli karnabahar ,çilek , yeşil yapraklı sebzeler
E VİTAMİNİ ; Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşır.Kaynakları ;Zeytinyağı, tam buğday ayçekirdeği ,badem yer fistığı ve diğer kuruyemişler
ÇİNKO : Bğışıklığın güçlenmesinin yanı sıra hücre tamirine ve protein üretimine yardım eder.Kaynakları ; Kabuklu deniz ürünleri, Kırmızı ve beyaz et tahıllar ,süt , kuruyemişler
PROTEİN ; Doku onarımı büyüm ve gelişme elastin ve kolojen yapımının yanı sıra cilt ve saç sağlığını destekler Kaynakları ;Yumurta et tavuk veya hindi süt yoğurt peyniri kurubaklagiller , kuruyemişler
C VİTAMİNİ ; Kolajen üretimini destekler.Kaynakları; Turunçgiller, yeşil biber brokoli karnabahar ,çilek , yeşil yapraklı sebzeler
E VİTAMİNİ ; Antioksidan özellikleri sayesinde serbest radikallerle savaşır.Kaynakları ;Zeytinyağı, tam buğday ayçekirdeği ,badem yer fistığı ve diğer kuruyemişler
ÇİNKO : Bğışıklığın güçlenmesinin yanı sıra hücre tamirine ve protein üretimine yardım eder.Kaynakları ; Kabuklu deniz ürünleri, Kırmızı ve beyaz et tahıllar ,süt , kuruyemişler
PROTEİN ; Doku onarımı büyüm ve gelişme elastin ve kolojen yapımının yanı sıra cilt ve saç sağlığını destekler Kaynakları ;Yumurta et tavuk veya hindi süt yoğurt peyniri kurubaklagiller , kuruyemişler
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder