Ramazanda hedef sağlıklı ve kaliteli beslenerek
kilo cve sağlığı yönetmektir.Bu ancak miktarlarla gerçekleşir.
- Hızlı
yemek YERİNE yavaş ve iyi çiğneyerek
yemek yeme
- Sahursuz oruç tutma YERİNE sahura kalkarak oruç
tutma
- Sahurda bol yağlı yemekler YERİNE kahvaltı
seçeneği
- Az su içme YERİNE çok su içme
- iftarda Kremalı veya çok yağlı çorbalar YERİNE
az yağlı sebze ve kurubaklagilli çorbalar
- Zengin ve
çok çeşit iftariyelikler YERİNE 1-2 dilim
peynir vb
- Yağlı ve ağır yemekler ve çok
çeşit yemek YERİNE küçük porsiyonlar
halinde Az yağlı veya ızgara et yemekleri + z yağlı sebzeler,yoğurt salata
-Şarküteri ürünleri YERİNE ızgara yada fırında veya haşlama olarak pişmiş et veya tavuk veya
balık
-Bol Pide –ekmek
YERİNE ölçülü kepekli pide veya
tam buğday –çavdar ekmeği
Asitli kolalı içecekler yerine YERİNE , ayran
-Meyve suları yerine YERİNE ölçülü taze meyve
- Bol çeşit ve büyük porsiyon şerbetli tatlılar
yerine YERİNE küçük porsiyon Sütlü tatlı
veya dondurma ( her gün olmamak kaydıyla )
- Soslu salatalar yerine YERİNE Sossuz az yağlı ve
limonlu salatalar
- Atıştırmalar YERİNE masada oturarak kontrollü
yemek yeme
- Az hareket YERİNE iftardan sonra hareket EDEREK
Ramazan
ayını kilo almadan atlatabilirsniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder