Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







7 Eylül 2018 Cuma

FOTOKOPİ DİYETLER SAĞLIĞINIZ TEHDİT EDİYOR !!!!!!!!


Sorun kilo olunca her yol mübahtır. Bir çok kişi bu düşünce ile  kısa yoldan çözüm bulma çabasında .  İster 1  kilo ister 2 , ister 5 kg olsun  mucizeler aranır.Hemen, derhal ,acilen bir çözüm ,uygulama bulma  için araştırmalar  başlar .Komşunun ,arkadaşın programı, internette  ,instagramda  , facebookta  sağlık veya beslenme ile ilgisi olmayan bireylerin yayınladığı   reçetelerin çıktıları fotokopileri alınır. Bu reçeteler hayatınızda davranış değişikliği oluşturamayacak  birçok şey içerir. Yemediğiniz yemekler , sebzeler ,meyveler ,karışımlar , baharatlar vb  tariflerle dolu olan bu reçeteler fotokopiler sorun gibi görünse de   görmezden gelirsiniz  İçinizden 1 hafta dayanırım dersiniz ama sonuca ulaşmaya çalışırken  istediğiniz olmaz .Genelde  ÜSTÜNE DAHA FAZLA KİLO ALARAK BU MACERA SONLANIR.
   Peki neden olmuyor dersiniz ?
Cevap çok net hepimiz bir birimizden farklıyız .
Hepimizin bedeni, metabolik hızı , hormonları  BİRBİRİNDEN FARKLI ve farklılık yaratır.Tek bir beslenme modeli konfeksiyondaki tek tip beden gibi  sağlık ve beslenme söz konusu  olduğunda  geçerli değildir. Sorun kilo  veya başka sağlık sorunu olunca   kalori kısıtla, ekmeği kes vb uygulamalar    çözümsüzlüğe neden olur.Söz konusu sağlık olunca   DİYET VEYA BESLENME PROGRAMLARI KENDİ İÇNDE FARKLILIKLAR İLE BİRLİKTE  TAMAMEN KİŞİYE ÖZELDİR.
     İster kilo problemi isterse başka sağlık sorunu olsun ;  düzenlediğimiz beslenme programları kişisel özellikler dikkate alınarak, KİŞİYE ÖZEL, çözüm odaklı olarak  planlanır ve gereken öneriler kişiye özel   sunulur.
  Ne yapmak gerek ?
Önce sağlınızı korumak için adım atın .Bedeninizi ve yaşam şeklinizi gözden geçirin.Sağlık sorununuz her ne ise mutlak bir doktor kontrolü ve  eğer imkanınız var ise mutlaka bir DİYETİSYEN ( BESLENME UZMANI ) den destek alın. Kendinize  zaman    tanıyarak , sağlık koşullarınıza dikkat ederek ,  istikrar, sabır , düzenle size özel hazırlanmış  bir beslenme programı uygulayarak  sorununuzu çözmeye odaklanın.
UNUTMAYIN MUCİZE SİZSİNİZ. #diyetisyen ile #diyet 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder