Sıcak yaz günleri ve uzun bir bayram tatili
ile bayramı hazırlanıyoruz.Bayramlar neşe mutluluk ve
huzur demektir. Tatil olarak değerlendirmenin dışında bayramı evde geçirmeyi planlayanlar için ,yemekler , tatlılar
yapılır ve hazırlıklar tamamlanır
.
Bayram aynı zamanda beraberinde yeme düzeni
değişiklerini de getirir Geleneksel ve yöresel Türk mutfağının nadide
lezzetleri bayram için hazırlanır ve bayram sabahının gelmesi ile genelde aile kahvaltıları ile güne başlanır ve gün
içinde bütün öğünler için sofralar
donatılır .İster aile ile bir arada ister tatil yaparak bayramı değerlendirmeye çalışın BAYRAM özel bir zaman dilimi olarak
hayatımızda mutlaka yerini alır .Kilonuzu şekerinizi tansiyonunuzu vb sağlık sorununuzu yönetmeye
çalışırken bu özel zaman diliminde birden
dengelerin değişimi söz konusu olabilmektedir.
Her zaman istediğimiz disiplini yakalamakta
zorlanıyor olabilirsiniz. Dengeler öğünler miktarlar değişebilir. Ne olursa
olsun ana öğün ve küçük ara öğünleri ihmal etmemeye gayret edin.
Kurban
bayramında ikram ve yemeklerin kurbanı olmamak için neler yapmalıyız ?
Kalkar
kalkmaz 1 bardak su için
-Güne
mutlaka neşesi ve enerjisi ile güzel bir klasik kahvaltı ile başlayın. Ama aşırıya
kaçmamak adına tabağınızın boyutuna ve
yemek yeme hızınıza dikkat edin. İlla kurban etini kahvaltıda yiyeceğim
diyorsanız kurban işlerine başlamadan önce
küçük bir kahvaltı atıştırın.
-
Kestiğiniz kurbanın kesim şartları ve kesilen ortamın hijyenine mutlaka dikkat
edin
- Gün
içinde mutlaka 3 ana 2-3 ara öğün yapmaya çalışın.
- Ara
öğünde hiçbir şey tüketme şansınız yok
ise 200 ml yani bir bardak ayran tüketmeye
özen gösterin
-Günlük
tüketeceğiniz et miktarına mutlaka dikkat kurban nasıl olsa diyerek 1 kg eti
bir günde hatta bir öğünde tüketmeyin.
-Tükettiğiniz
etin pişirme koşullarını mutlaka denetleyin,.
-Öğünlerinizde
etin yanında çoban kıvırcık mevsim salata çeşitlerinden birini bulundurun .
-
Her öğünde ekmek grubu yiyeceklerden
bulundurun Tercihiniz öncelikle ekmek
olabilir.Ama Ekmekleriniz mümkünse tam
buğday veya çavdar ekmeği olsun.
-
Et ve sebzeleri pişirme tekniklerine çok dikkat edin .
-
Akşam çok geç saatlerde yemek yememeye gayret edin.
-
Ev ziyaretlerinde ikram edilen tatlılar pasta ,börek ,çikolata gibi ürünleri tüketirken mümkünse kontrollü
davranmaya çalışın .Eğer kontrolü ele alamayacaksanız ve tercih yapabileceğiniz bir durumda iseniz
tercihinizi içeceklerden ayran ,sütlü kahve ,çay vb kullanın .
AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder