Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







19 Haziran 2013 Çarşamba

2013 YAZINI ZİNDE ,FORMDA VE FİT GEÇİRMEK İÇİN PRATİK ÖNERİLER




- Arkadaşınızın komşunuzun önerisinden uzak durun

- Gün içinde mutlaka 3 ana 2-3 ara öğün seklinde beslenmeye çalışın

- Öğünlerinizin arasının en az iki ortalama 3 saat olmasına dikkat edin

- Büyük tabak,büyük porsiyon fikri yerine küçük küçük porsiyon fikrini benimsemeye çalışın.Bu sekilde bir yaklaşım ile miktar kontrolünü rahatlıkla ele alabilirsiniz.

- Yemeklerinizi yavaş ve iyi çiğneyerek tüketmeye çalışın.

Unutmayın 20.dk da beyne doygunluk sinyali ulaşır

- Yemeklerde ve salatalar da sos kullanmamaya dikkat edin .

- Enerji içecekleri , meşrubatlar , vb içeceklerden mümkün olduğunca uzak durmaya çalışın

- Günde 10-12 bardak su içmeye gayret edin . Özellikle egzersiz yaptığınız günlerde egzersiz sırasında yudum yudum egzersiz sonrası ise 1-2 bardak su içmeye çalışın

-Yemeklerinizde tuzu azaltıp yiyeceklerinizi tüketmeye ( özellikle tansiyon ve ödem sorununuz var ise )çalışın. Sindirim sisteminizde sorun yok ise baharatları artırabilirsiniz. Karabiber,kırmızı biber,zencefil,size lezzet ve metabolik hızınızı arttırma konusunda yardımcı olabilir.

- Kahvaltı sofranızda veya diğer öğünlerinizde vitamin-mineral desteği sağlamak adına nane,kırmızı biber,maydonoz,marul, reyhan ı bol miktarda kullanabilirsiniz.

“ Ben ekmek tüketmiyorum “ sözünün size göre olmadığını unutmayın.Öğünlerinizde mutlaka ekmek kullandığınız ekmekleri tam buğday unu, tam tahıl, veya çavdar ekmeği olarak seçerek B grubu vitaminleri ve lifi daha fazla tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder