Bunun için:
- Besinleri pişirme işlemine dikkat edin
(ızgara ,mangal yanmış ürünler vb uzak
durun.
-Kabızlık problemi yaşamamaya çalışın.
- 3-4 porsiyon mevsim meyvesini özellikle kabukları ile yenilenleri kabukları ile tüketmeye çalışın
- 3-4 porsiyon çiğ ve pişmiş sebze tüketin.
-Hareket edin.
- Egzersiz yapın.
-Her öğününüz çok renkli olsun.
- Yoğurt ,ayran,kefir, mutlaka sofranızda olsun ancak ölçülü olarak tüketmeye gayret edin.
- Gaz probleminiz olursa 1-2 fincan rezene çayı tüketin.(eğer ilaç vb kullnamıyorsanız )
- Ekmekleriniz tam buğday veya çavdar ekmeği olsun
- Bulgur ve kabuklu pirinci tercih edin.
- Hazır gıda tüketimine dikkat edin,
- Alkol tüketimine dikkat
- Hazır meyve suyu veya işlenmiş içeceklere dikkat
www.diyetinfo.com
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder