
2-Öğün atlamayın
3-Kırmızı veya beyaz etin yağ ve derilerini ayıklayın
4- Fast food gıdalardan uzak durun
5-Raf ömrü uzatilmış gıdaları tercih etmeyin
6- Pastane mamüllerini tüketmeyin
7- Önerilenden fazla eti tavuk , balık tüketmeyin,
8- Deniz mahsullerinden uzak durun
9-Elma tüketmeyi özellikle kabuklu olarak alışkanlık haline getirin
10- Enginarın sofranızda hak ettiği yedineri almasına gayret
11-Yeşil yapraklı sebzeler ile tabağınızı zenginleştirmeye çalışın
12-Çemen otunu baharat olarak deneyin
13-Zencefil ,zerdeçal baharat olarak allerjiniz yok ise tabağınızda ve masanızda bulunsun
14- Lif açısından zengin Yulaf ,çavdar , tama buğday ekmeğin, tercih edin
15--Sarımsak, soğan mutlaka kullanın
16-Sebzeleri mevsim özelliklerine göre tercih edin,
17- Susuz hayattan uzak durun ,
18 –Doymamış yağ asitlerinden zengin sıvı yağları ölçülü olarak kullanın
19-Egzersiz mutluluk hormonunuzun ana kaynağı olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder