Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







19 Eylül 2018 Çarşamba

BESLENME ALIŞKANLIKLARINIZI DEĞİŞTİREREK BEDEN YAŞINIZI GENÇLEŞTİRİN


Beslenme ; cilt ,organ ve  beden yaşlanmasında oldukça önemli bir etkiye sahiptir.Oksidasyon hücre yaşlanmasını etkilerken beden yaşlanmasını ve kilo yönetimini de etkilemektedir . Günümüzde beklenen yaşam süresinin  ,beslenme ve beslenebilme farkındalığının artması   ile  yaş alma konusunda beden ve cilt bakımına verilen  özenide olumlu yönde etkilemektedir.
       Alacağınız basit önlemler ve  beslenme adına yapacağınız küçük davranış değişiklikleri  kilo     yönetiminizi desteklerken cilt ve beden yaşınızı korumaya yardımcı olur.    
·    Öncelikli amacınız  çok zayıf olmak değil ,sağlıklı yönetilebilir bir kiloda olmak olsun.
·  Beden ve yaşınıza uygun sağlıklı yağ arlığını tespit edin ve beslenmenizi tekrar gözden geçirin.
·  Her bahar ayı popüler olan katı  uygulamalar ile  kilonuzu değil, cildinizi ve beden yaşınızı kaybediyorsunuz.Bu uygulamalar genç görünme isteğinizi elinizden kısa sürede alacağı için  uzak durun.
·  Hergün 3 ana 2-3 ara öğün tüketmeye çalışın. Sık, az, düzenli beslenme alışkanlığını mutlaka hayatınıza yerleştirin
·  Güne mutlaka sağlıklı seçimlerden oluşmuş bir kahvaltı ile başlayın.
·  Kahvaltınızın içeriğinde mutlaka 1 yumurta olsun.Kaliteli protein kaynağı olan yumurta doygunluğun sağlanmasının yanı sıra kas dokusunun korunmasına ve kilo yönetimine yardımcı olur.
·  Sağlıklı protein kaynaklarını ihtiyacınız ölçüsünde ( genel olarak kg x0.8 gr ) çeşitlendirerek tüketmeye çalışın.Fazl protein tüketimi az protein tüketiminde olduğu gibi bedeninizi ve cildinizi etkiler.
·   Balık tüketimini artırın,.Haftada 2 -3 gün sağlıklı pişirme  yöntemleri ile hazırlanmış balık sofranızda yerini almalı.  Omega 3 ün en iyi kaynağı olan balık cilt, kalp sağlığı ve beyin sağlığı için destek sağlar.
·  Renkli ve çeşitli beslenerek ;Coenzim  Q10, B grubu vitaminler , C,A,E vitamini  açısından  zengin beslenin.
· Her gün 5 porsiyon meyve ve sebze mutlaka tüketin.
· B12 seviyeleriniz mutlaka takip ettirin. B12 vitamini içeriği zengin beslenme hücrelerinizi ve zihninizi korur
· Yağlı tohumlara beslenme alışkanlıklarınız arasında miktarına dikkat etmek kaydıyla  yer verin. Bitkisel protein , omega 3 ve çinko ve diğer mineraller açısından zengin olan kuruyemişler i tüketmeye dikkat edin.Ancak tükettiğiniz miktara çok dikkat edin.
· Yemek yeme sindirim sistemi , doygunluk ve kilo yönetimi açısından çok önemlidir.Öğünlerinizi 20 dakikadan kısa sürede tüketmemeye çalışın.
· Probiyotik  ve prebiyotik içeriği zengin beslenmeyi kilo bağırsak ve beyin sağlığınız için öncelik haline getirin. Probiyotik gücünüzü arttırmak için yoğurt ,kefir vb mutlaka beslenmenize ekleyin.
· Cilt ve beden yaşlanmasının önüne geçmek için mutlaka tabakta renge önem verin.Her ana  tabağını ortalama 4 renkten oluşturun
· Rafine karbonhidratlar glikasyon yani yaşlanma sürecini hızlandırdıkları için kilo ve yaşam kalitesini etkiler. Bu nedenle rafine karbonhidratlarla aranıza mesafe koymaya çalışın.
· Ülkemizde  yoğun tüketilen  damar ve böbrek sağlığı açısından risk oluşturan tuz tüketimini  5 gr civarına  düşürmeye çalışın.
· Geleneksel ve genetik özelliklerinize uygun beslenme tarzını seçin.BELENME AÇISINDAN Özünüze dönün

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder