Diyetinfo / Diyetisyen Şengül Üre

Bloğumuza Hoş Geldiniz

Adres:Bağdat Caddesi No:299 Caddebostan/İstan
Tel: 0216 360 00 50
e-mail: bilgi@diyetinfo.com







18 Şubat 2019 Pazartesi

SAĞLIKLI ZAYIFLAMA İÇİN PÜF NOKTALAR :



·         İyi yaşam ve sağlıklı beslenme bir yaşam  biçimidir . Bu yaşam biçimini seçmek ve hayatınıza yerleştirmek yaşam kalitenizi arttırır ve sağlığınıza değer katar.
·         Tartıyla  aranıza mesafe koyun .Haftada bir kez tartılın.Sık tartılmak motivasyonu bozar.motivasyon için aynadaki değişimlerin sizi mutlu etmesine izin verin
·         Beslenme programlarında doğru  karbonhidrat tüketmeyen   kasını  kaybeder.Kaslarımızın  temel enerji kaynakları  doğru ve kalteli karbonhidratlardır.
·         Metabolizma yaş , cinsiyet,egzersiz kapasitesi ,sağlık vb etkilere bağlı olarak değişiklik gösterir.bu nedenle diyet ve beslenme programı kişiye özel olmalı    .  Farklı bir bireye  ait diyetleri  yapmayın .  Sağlığınızı korumak adınma kendinizi önemseyin.
·         Küçük başarınızı önemseyin ve kendinizi kutlayın . Çünkü yapabiliyorsunuz   beslenme programında veya  diyette başarısızlık yoktur,vazgeçme vardır.
·         Alışkanlıklarınızı gözden geçirerek işe başlayın. Neleri daha iyi yapabileceğinizi  düşünün ve edin.İşte eylem planınız hazır.Doğru adres doğru seçimler doğru egzersiz sizi doğru yola götürür.
·         Sabah stersiniz azaltarak güne başlamak için ;alarmınızı 5-10 dk erkene alın  ,  penceleriniz açın , vücudunuzu esneterek güne başlayın . bu küçük uygulama ile dolaşımınız hızlanacak endorfin  hormonunuz salgılanacak  ve güne daha mutlu sağlıklı başlayacaksınız .SAĞLIKLI MUTLU GÜNLER
·         Güne kahvaltı ile başlayın.  Unutmayın kahvaltı gün içinde kan şekeri dengesini sağlar ve konsantrasyonu yüksek tutar , kilo  ve kan şekri yönetimini destekler.
·         Ruhunuzu beslemeyi unutmayın.Ruhunuz ve bedeniniz iyi beslendiğinde  yaşam kalitesi ,iş başarısı eğitim hayatında yaşadığınız stres minumuma düşer.
·         Kilo verme yolculuğunda    diyetin yol arkadaşı olan egzersizden yardım istemeyi unutmayın Egzersiz iyi bir arkadaş olacaktır.
·         Egzersiz sadece kilo  vermek yada korumak için değil yaşam kalitesini stres daha mutlu hissetmek için önemli .

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder